Budite onakvi kakvi jeste

Prestanite da se borite sa svojim simptomima, prestanite da se non stop stresirate i stvarate dodatnu tenziju. Najgora stvar koju možete da radite jeste da ceo dan provodite razmišljajući o tome šta vas je snašlo i pitajući se kada će vaši simptomi nestati. Nije na vama da izmislite toplu vodu, da izmislite način na koji ćete izaći iz vašeg stanja.

Ako to radite, to će samo stvarati još više stresa, i bićete još više anksiozni. Da li ste zapazili da kad brinete, vi se sve više i više umarate, sve više i više ste odsutni? Vidite, da je stvarno potrebno da se borite, pa vi bi ste već odavno bili dobro, zar ne? Pošto verovatno niste dobro, zašto ne probate suprotno – zašto ne pustite da budete takvi kakvi jeste, bez opiranja, bez borbe, bez konflikta sa samim sobom?

Shvatite da ako želite da se oporavite, ne treba da govorite: "Ja moram ovo, ja moram ono, ja moram da se borim"… Ništa vi od toga ne morate. Ne morate da uspostavljate nikakvu kontrolu na time kako se osećate, to je osnovna greška koju mnogi prave. Kada prisiljavate sebe da promenite kako se osećate, vi samo dodajete još stresa na vaše umorno telo. Jeste li zaboravili da vaše telo traži da se odmori? Nemojte ga dodatno stresirati!

U ljudskoj prirodi je da kada mu nešto smeta, čovek će uraditi sve po tom pitanju da promeni to što mu smeta, da se bori protiv toga. E pa to kod anksioznosti nije slučaj! Da bi vam bilo bolje, treba da prihvatite to što se trenutno loše osećate. Shvatite – vi ste anksiozni možda već dugo dugo vremena baš zato što se borite protiv svojih simptoma i pokušavate da ih na silu odstranite.

Kako god da se osećate u sadašnjosti – PRIHVATITE TO. Ovo je ključ vašeg uspeha, vašeg boljeg sutra, ovo je ključ vašeg izlečenja!

Back to top