Slušajte šta vam telo govori

Kada vam se prvi put dogodi pojačana anksioznost ili panični napadi, to je u najvećem broju slučajeva zbog velikog i dugotrajnog stresa i zabrinutosti. Vaše telo u tim trenucima više ne može da izdrži, tako da želi da se ugasi takoreći. Telo je došlo do jedne prelomne tačke i govori vam da je stvarno bilo dosta i više ne može da nastavi tako.

Ovo vas uvodi u pojačanu anksioznost, u osećaj panike i straha, osećaj nerealnosti i slično. Koje god da simptome u tom trenutku imali, vama vaše telo govori: Ne mogu više da izdržim, daj mi malo odmora! Potrebno je da u tim trenucima poslušate šta vam telo govori i da mu uslišite želje. Sve što vaše telo od vas traži jeste da se odmori i da mu se da malo vremena da izleči samo sebe. Zapitajte se, da li vi vašem telu u tim trenucima dajete to što vam traži? Mnogi ljudi umesto da daju sopstvenom telu to što im traži, oni brinu o svim tim fizičkim simptomima, brinu da li možda neće poludeti, zapitkuju se zašto se osećaju toliko zabrinuto, zašto se osećaju tako čudno, kada će sve ovo proći itd… Sve to stvara dodatni stres na vaše već umorno telo! Onda počnete da se osećate još gore nego što vam je bilo, počinjete da govorite sebi kako je potrebno da se priberete i vratite se u normalu, tada počinjete da se borite protiv svih tih osećaja i naravno bude vam sve gore i gore. Nadam se da vam je jasnije zašto se vrtite u krug i zašto vam se vaši simptomi ponovo i ponovo vraćaju.

Ovo treba svi da pročitaju i da znaju… Da bi ste se bolje osećali, prestanite da se borite. Nije potrebno da se borite! Nemojte da brinete i da budete toliko opsesivni u vezi toga kako se osećate. Vama kao da je postala navika da non stop gledate kako se osećate, zar ne? Upravo to ne treba da radite, već treba da date svom telu mali (ili malo duži) odmor od svega. Kada date telu to što od vas traži, ono će se samo pobrinuti da vas dovede u bolje stanje. Vaše telo vam non stop šalje signale i govori vam šta treba da radite, dobro ga poslušajte i odreagujte kako treba. Zavolite ga, stupite u dodir sa svojim telom!

Back to top