Stupite u dodir sa prirodom

Ugasite TV, izađite iz kuće, i odite napolje u šetnju. Još bolje, vozite biciklu ili idite na plivanje. Pokušajte da ne sedite svo vreme zatvoreni u kući, jer je velika verovatnoća da ćete se tada samosažaljevati zbog toga što se loše osećate. Izlazak iz kuće u prirodu je odličan način da preusmerite svoje introvertne misli ka spoljašnjosti, a to i jeste cilj, da što više razmišljate o spoljašnjem svetu, a što manje o tome kako se osećate.

Takođe fizička vežba jeste jedan od najmoćnijih načina da se oslobodite akumuliranog stresa. Dakle, ne samo da poboljšavate vaše psihičko i fizičko zdravlje, vi se takođe oslobađate stresa kada redovno vežbate neku fizičku aktivnost. Vežbanje neke fizičke aktivnosti opušta vaše mišiće i pomaže vam da bolje spavate noću. Redovnim praktikovanjem neke fizičke aktivnosti stvarate tzv otpustni kanal gde se sva vaša tenzija i stres slivaju i napuštaju vas. Kada na sve to dodate pravilnu, raznovrsnu i redovnu ishranu, bićete iznenađeni kako se možete dobro osećati, i to u roku od samo nekoliko dana! Naša tela su kao automobili, sve što više i bolje vodimo računa o njima, bolje će nas služiti i odvesti tamo gde želimo ići. Ukoliko ga zapustimo i ne vodimo računa o našem telu, ono će "zarđati", neće nas slušati i uticaće da se iz dana u dan osećamo loše, kako fizički, tako i psihički.

Dok ste napolju, obratite pažnju na sve boje, oblike, mirise, trudite se da vam misli budu okupirane stvarima oko vas. Uživajte u svakom trenutku koji provedetre napolju, kasnije kada se vratite kući imaćete čega lepog da se setite, a imaćete šta i svojim ukućanima da ispričate.

Back to top