Zavolite svoje strahove

Da, dobro ste pročitali… Potrebno je da promenite odnos prema vašim strahovima, da bi oni nestali. Verovatno sada već to znate, ako zaobilazite vaše strahove po svaku moguću cenu, ti strahovi će postajati sve jači i jači.

Počnite da idete tim strahovima u susret. Kada zaobilazite vaše strahove, vi zapravo govorite vašem telu da je ono u opasnosti, onda to postaje vaša podsvesna radnja, počinjete da gotovo nesvesno bežite od svojih strahova. To nije nikako dobro.

Upamtite – strah se strahom hrani. Ako zaobilazite svoje strahove, vi na taj način stvarate tzv strah od straha. Međutim ako promenite svoju filozofiju prema strahovima, i zavolite ih, oni će onda postati manji od makovog zrna! Naravno, ovo se neće preko noći desiti, ali ako vežbate ovu jednostavnu filozofiju iz dana u dan, vaši strahovi će postajati sve manji i manji, i neće vas toliko plašiti. Razumite – problem nije u strahovima, problem je u vašem odnosu prema tim strahovima!

Pozovite vaše strahove i vaše najgore simptome slobodno, rukujte se sa njima, zagrlite ih, pustite da se komotno smeste u udobnost vašeg uma. Kada to uradite, ti strahovi će postajati sve manji i manji pred vama, jer više neće imati materijala da se razvijaju. Pokažite strahovima ko je gazda!

Back to top