Bolovi u vratu i ramenima, ukocenost lica ili glave

Krvni sudovi i nervi koji opslužuju lice i glavu započinju u vratu i ramenima. Mnogi od tih nerava i krvnih sudova idu preko lica i glave.

Kad je telo pod stresom, ti su delovi prvi na udaru napetosti. Ukočenost lica može biti vrlo neugodna ali obično se nemate zbog čega brinuti, jer je rezultat napetosti.

Možete pitati nekoga da vam izmasira vrat ili ramena. Profesionalni masažeri vrata i glave su skupi, ali ima puno onih jeftinijih u salonima lepote, fitness centrima, a postoje i mobilne usluge koje se mogu naći u poslovnim adresarima.

Mišići koji obično naginju glavu kada klimate smešteni su sa stražnje strane vrata, i obično se napetost stvara u njima. Prelazeći prstima pronađite tačku na pozadini glave gde prestaje lobanja i počinju nežni mišići vrata, gde se vrat spaja s dnom lobanje. Palčevima snažno masirajte to područje, možda ćete osetiti tek lagano popuštanje u napetim delovima, no ako to redovno činite može pomoći.

Malo je poznato da većina glavobolja koje se smatraju migrenom poreklo imaju u napetosti vrata i mogu se olakšati ovom masažom.


Back to top